Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Αναισθησία και καταστολή

αναισθησία και καταστολήΔιάφορα φάρμακα είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν στη δημιουργία πιο χαλαρών, άνετων οδοντιατρικών επισκέψεων. Ορισμένα “ελέγχουν” τον πόνο, ενώ κάποια  σας βοηθούν να χαλαρώσετε, βάζοντας σας σε βαθύ ύπνο κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής θεραπείας. Εσείς και ο οδοντίατρός σας μπορείτε να συζητήσετε διάφορους παράγοντες όταν αποφασίζετε ποια φάρμακα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τη θεραπεία σας. Ο τύπος της διαδικασίας, η γενική υγεία, το ιστορικό αλλεργιών και το επίπεδο άγχους, λαμβάνονται υπόψη, όταν καθορίζετε ποια προσέγγιση είναι καλύτερη για τη περίπτωσή σας.

Η τοπική αναισθησία είναι ένας τύπος αναισθητικού που χρησιμοποιείται για την πρόληψη του πόνου σε μια συγκεκριμένη περιοχή του στόματος κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Εμποδίζει τα νεύρα που αισθάνονται ή μεταδίδουν πόνο, το οποίο εξομαλύνει τους ιστούς του στόματος. Ο οδοντίατρος μπορεί να εφαρμόσει ένα τοπικό αναισθητικό ώστε να μουδιάσει η περιοχή και στην συνέχεια να πραγματοποιηθεί η χορήγηση ενέσιμου τοπικού αναισθητικού. Τα τοπικά αναισθητικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να καταπραΰνουν τις επώδυνες πληγές στο στόμα. Τα ενέσιμα αναισθητικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαδικασίες όπως οι εμφράξεις (ρητίνες), η προετοιμασία των δοντιών για τοποθέτηση νημάτων κατά την λήψη των μέτρων, ή κατά την θεραπεία της νόσου των ούλων (ουλίτιδα / περιοδοντίτιδα).

Για ορισμένες οδοντικές επισκέψεις, ο οδοντίατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ήπιο ηρεμιστικό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μέτρια καταστολή και μπορεί να χορηγηθεί πριν, ή κατά τη διάρκεια των οδοντιατρικών διαδικασιών. Οι μέθοδοι καταστολής περιλαμβάνουν την εισπνοή (χρησιμοποιώντας οξείδιο του αζώτου), από το στόμα (με λήψη ενός χαπιού), ή ενδοφλέβια (με ένεση). Πιο πολύπλοκες θεραπείες μπορεί να απαιτούν φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν βαθιά καταστολή, μειώνοντας τη συνείδηση ​​για να ανακουφίσουν τον πόνο και το άγχος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενική αναισθησία, στην οποία τα φάρμακα προκαλούν προσωρινή απώλεια συνείδησης.