Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ασφαλή για την υγεία του στόματος

ηλεκτρονικά τσιγάρα - υγεία στόματοςΤα ηλεκτρονικά τσιγάρα λέγεται ότι είναι ασφαλέστερα από τα κανονικά τσιγάρα, δεδομένου ότι παράγουν ένα αεροζόλ αντί του καπνού.  Υπάρχουν όμως συνέπειες για την υγεία του στόματος για τους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα φαίνονται σαν μια φανταστική εναλλακτική λύση σε σύγκριση με τα κανονικά τσιγάρα. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν περιέχουν καπνό, παρόλο που περιέχουν νικοτίνη  και δεν παράγουν καπνό, αλλά αντλούν ενέργεια από μπαταρία και δουλεύουν με την παραγωγή αερολύματος που τοποθετείτε – έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε.

Το 2014, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν έχουν μελετηθεί πλήρως, οπότε οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν επί του παρόντος τους πιθανούς τους κινδύνους. Πόση νικοτίνη, ή άλλες δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες εισπνέονται κατά τη χρήση.

Πάντως όπως και να’ χει, η νικοτίνη είναι αγγειοσυσπαστική ουσία, δηλαδή μειώνει την ποσότητα αίματος που μπορεί να ρέει μέσα από τις φλέβες. Χωρίς επαρκή ροή αίματος, τα ούλα δεν παίρνουν το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή. Στην ουσία «πνίγει» τους ιστούς, προκαλώντας το θάνατο των ιστών των ούλων και αναστέλλοντας την ικανότητα του οργανισμού να παράγει σάλιο. Άρα η στοματική υγιεινή επηρεάζεται από την ύπαρξη και μόνο της νικοτίνης, όπως και από το κανονικό κάπνισμα, προκαλώντας ουλίτιδα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα καταγράφηκε στις ΗΠΑ, ο πρώτος θάνατος από πνευμονολογική ασθένεια που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Λεπτομέριες δεν έχει δώσει η υγειονομική υπηρεσία του Ιλινόις που συνέβη το περιστατικό, πάρα μόνο την χαρακτήρισε ως ανεξήγητη πνευμονολογική ασθένεια.