Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Καθαρισμός δοντιών

καθαρισμός δοντιώνΟ καθαρισμός των δοντιών από τον οδοντίατρο είναι η διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται η πλάκα και η πέτρα από τα δόντια καθώς και κάθε χρωστική.

Η χρήση υπέρηχων και εργαλείων χειρός, όταν αυτά απαιτούνται, συνοδεύονται  από σοδοβολή και στίλβωση και η διάρκεια του είναι περίπου 30 λεπτά. Στο ερώτημα αν είναι επώδυνο απαντάμε ότι συνήθως ο ήχος των υπέρηχων είναι ενοχλητικός για κάποιους ανθρώπους και για άλλους αδιάφορος. Αν η ενόχληση υπερβεί τα όρια ανοχής, μπορεί να δοθεί μια μικρή τοπική αναισθησία.

Οι καπνιστές θα πρέπει να υποβάλλονται συχνότερα στην διαδικασία καθαρισμού, λόγω εναπόθεσης νικοτίνης, η οποία προσδίδει χρώση στα δόντια.

Τώρα, στο ερώτημα κάθε πότε πρέπει να γίνεται καθαρισμός, κάθε άνθρωπος σχηματίζει οδοντική πλάκα και πέτρα με ένα δικό του ρυθμό. Ένα άτομο μπορεί να χρειάζεται κάθε 3 μήνες, ενώ κάποιο άλλο κάθε χρόνο. Ενας μέσος όρος είναι κάθε 6 μηνες.

Προληπτικά, εάν κάποια γυναίκα επιδιώκει να μείνει έγκυος θα πρέπει να κάνει καθαρισμό και συγχρόνως περιοδοντικό έλενχο.

Είναι δεδομένο ότι τα σκευάσματα του εμπορίου, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον καθαρισμό του οδοντιάτρου. Η χρήση σόδας, ή άλατος δεν βοηθούν στην απομάκρυνση της πέτρας, απεναντίας πιθανότατα να προκαλέσουν πρόβλημα στα ήδη ευαίσθητα ούλα.