Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Οδοντιατρική υγεία των παιδιών

 1. οδοντιατρική υγεία παιδιώνΤα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και πυρετό κατά τη διάρκεια της οδοντοφυΐας.
  Η οδοντοφυΐα μπορεί να προκαλέσει πληγή των ούλων, απώλεια όρεξης και διαταραγμένο ύπνο  των μωρών. Αλλά εάν το παιδί σας εκδηλώσει  πυρετό, ή διάρροια κατά τη διάρκεια της ανατολής των δοντιών, μπορεί να το έχουν προκαλέσει τα βακτήρια στα δάχτυλα, ή τα παιχνίδια που μασούν για ανακούφιση. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας όταν συμβεί αυτό.
 2. Η σωστή στοματική υγιεινή θα πρέπει να ξεκινά νωρίς, όχι μόνο όταν εμφανίζεται το πρώτο δόντι.
  Πρέπει να ξέρετε πώς να διατηρήσετε την υγεία του μωρού σας από τη στιγμή που γεννιέται. Κρατήστε το μωρό σας υγιές σκουπίζοντας τα ούλα με καθαρή γάζα από τη γέννηση μέχρι το πρώτο έτος του παιδιού.
 3. Η πρώτη οδοντιατρική επίσκεψη του παιδιού θα πρέπει να ακολουθείται όταν εκδηλώνονται τα πρώτα δόντια.
  Όταν εμφανιστεί το πρώτο δόντι, πρέπει να πάρετε το παιδί σας στον οδοντίατρο. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε, προγραμματίστε ένα ραντεβού τουλάχιστον πριν από τα πρώτα γενέθλια του παιδιού. Αυτό προωθεί την ορθή στοματική υγιεινή από νωρίς. Οι οδοντίατροι θα σας κατευθύνουν στο πως θα φροντίσετε σωστά το παιδί σας.
 4. Το πιπίλισμα του των δαχτύλων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στόμα.
  Δεν είναι μια επιβλαβής συνήθεια καθαυτή, αλλά προκαλεί πρόβλημα αν συνεχιστεί πριν εμφανιστεί το πρώτο μόνιμο δόντι. Μπορεί να οδηγήσει σε στραβά δόντια και να επηρεάσει την υπερώα καθώς και την ανάπτυξη της σιαγόνας.
 5. Η φθορά των δοντιών στα παιδιά μπορεί να αφεθεί χωρίς θεραπεία.
  Οι στατιστικές δείχνουν ότι 1 στα 5 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και 1 στους 7 έφηβους ηλικίας μεταξύ 12 και 19 ετών έχουν υποστεί αποσύνθεση σε δόντι που δεν αντιμετωπίζεται. Δεδομένου ότι αυτό συμβαίνει, οι γονείς και οι κηδεμόνες θα πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο ενεργητική προσέγγιση όσον αφορά την στοματική υγεία των παιδιών τους και να τους οδηγήσουν σε τακτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους για να αποτρέψουν τη φθορά των δοντιών.
 6. Οδοντικά προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του παιδιού σας στο σχολείο.
  Στατιστικές δείχνουν ότι τα παιδιά χάνουν 51 εκατομμύρια σχολικές ώρες κάθε χρόνο λόγω προφορικών προβλημάτων. Ο πόνος από τις οδοντικές διαταραχές μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην κατάποση, στην ομιλία και στη μάθηση.

 

Επίσης: Μάθετε τα πάντα για την ουλίτιδα.