Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Τι είναι τα sealants

sealants
Το βούρτσισμα και η χρήση του νήματος είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αποφύγετε τις οδοντικές φθορές αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να καθαρίσετε τα κενά ανάμεσα στα δόντια σας – ειδικά εκείνα τα πίσω δόντια που χρησιμοποιείτε για να μασάτε.

Οι γομφίοι είναι ανομοιόμορφοι και αποτελούν ένα αγαπημένο μέρος για τα βακτήρια. Οι μασητικές τους επιφάνειες αποτελούνται από βοθρία (οπές) και αύλακες (σχισμές). Στις περιοχές αυτές παγιδεύονται μικρόβια και υπολείμματα τροφών με αποτέλεσμα τη δημιουργία τερηδόνας. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά σχολικής ηλικίας εμφανίζουν τερηδόνα σ’ αυτές τις περιοχές σε ποσοστό 50%.

Τα sealants λοιπόν είναι καλύψεις οπών και σχισμών γίνεται με διαφανείς ή αδιαφανείς λεπτόρευστες ρητίνες που τοποθετούνται από τον οδοντίατρο στις μασητικές επιφάνειες των οπισθίων δοντιών των παιδιών και των εφήβων.

Η τοποθέτηση τους είναι γρήγορη και γίνεται σε μια επίσκεψη. Ο οδοντίατρος καθαρίζει την μασητική επιφάνεια και στη συνέχεια με την τεχνική της αδροποίησης τοποθετεί τη ρητίνη στο δόντι. Ο μέσος όρος διάρκειας ζωής των καλύψεων είναι  τα 4 χρόνια αν όμως τοποθετηθούν σωστά και υπάρχει καλή στοματική υγιεινή μπορεί να διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Δεν είναι υποκατάστατο του βουρτσίσματος και του νήματος, αλλά μπορεί να σταματήσει τα αρχικά στάδια τερηδονισμού στο δόντι.

 
 
Μάθετε τα πάντα για τις όψεις πορσελάνης>>