Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Γιατί το οδοντικό νήμα είναι απαραίτητο

οδοντικό νήμαΤο οδοντικό νήμα είναι ένα νήμα κατασκευασμένο από λεπτό νάιλον που βοηθάει στην απομάκρυνση των τροφών και της οδοντικής πλάκας ανάμεσα από τα δόντια. Η περιοχή αυτή των δοντιών είναι δύσκολα προσπελάσιμη στις τρίχες της οδοντόβουρτσας και συχνά δεν καθαρίζεται σωστά, οπότε η χρήση του νήματος καθίσταται απαραίτητη για τον καθένα μας. Στο εμπόριο κυκλοφορεί νήμα κερωμένο και μη. Επίσης υπάρχει με διάφορες γεύσεις.

Η χρήση του πρέπει να είναι καθημερινή σε συνδυασμό με το βούρτσισμα των δοντιών ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη στοματική υγιεινή. Μπορεί να προηγείται το νήμα ή να έπεται.

Αν αγοράζετε για πρώτη φορά οδοντικό νήμα προτιμήστε το κερωμένο. Για να είναι σωστός ο τρόπος χρήσης του κόψτε ένα κομμάτι περίπου 45-50 εκατοστά και τυλίξτε το στα μεσαία δάχτυλά σας αφήνοντας ελεύθερο 4-5 εκ. Με το δείκτη και τον αντίχειρα του χεριού σας κατευθύνετε το νήμα ανάμεσα σε 2 δόντια φτάνοντας μέχρι κάτω από τη γραμμή των ούλων διατηρώντας τη φορά του δοντιού και από τις 2 πλευρές χωρίς να βάλετε ένταση. Αν συναντήσετε αντίσταση συνεχίστε με μικρές κινήσεις μέχρι να το περάσετε. Συνεχίστε περνώντας το νήμα ανάμεσα από όλα τα μεσοδιαστήματα.

Ο στόχος μας είναι να καθαρίσουμε τις όμορες επιφάνειες και των 2 δοντιών εκατέρωθεν του μεσοδόντιου διαστήματος ώστε να απομακρύνουμε τα μικρόβια της οδοντικής πλάκας και τα υπολείμματα των τροφών.

Σε περίπτωση που υπάρχουν προσθετικές εργασίες (γέφυρες, εμφυτεύματα κ.α.) είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε τις περιοχές γύρω από αυτές. Είναι προτιμότερο να προμηθευτείτε το ειδικό νήμα με την αφρώδη επιφάνεια για καλύτερο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να περάσετε το νήμα κάτω από την γέφυρα για να καθαρίσετε ανάμεσα στα ούλα και την κάτω επιφάνεια της γέφυρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *