Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

12 «μυστικά» για το χαμόγελο

12 «μυστικά» για το χαμόγελοH προσομοίωση ενός γνήσιου χαμόγελου μπορεί ακόμα και να ενισχύσει την διάθεση σας:  Οι ψυχολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι αν έχετε κακή διάθεση, μπορείτε να ανυψώσετε το ηθικό σας με προσομοίωση σχηματίζοντας ένα ωραίο χαμόγελο!

Το χαμόγελο μπορεί επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Πραγματικά βελτιώνει την σωματική σας υγεία, καθώς το σώμα μας είναι πιο χαλαρό όταν χαμογελάμε, γεγονός που συμβάλλει στην καλή υγεία.

Τα χαμόγελα είναι μεταδοτικά! Δεν είναι μόνο ένα ρητό, είναι πράγματι μεταδοτικό, το λένε και οι επιστήμονες. Ανακουφίζουν από το άγχος, διότι το σώμα αμέσως απελευθερώνει ενδορφίνες όταν χαμογελάμε.

Γνωρίζετε ότι:

  • τα χαμόγελα χρησιμοποιούν από 5 έως 53 μύες προσώπου;
  • τα μωρά γεννιούνται  με την ικανότητα να χαμογελούν; Τα μωρά μαθαίνουν πολλές συμπεριφορές και ήχους με το να προσέχουν τους ανθρώπους γύρω τους.
  • τα χαμόγελα σας βοηθούν να πάρετε προαγωγή; Τα χαμόγελα κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο ελκυστικό, κοινωνικό και σίγουρο.
  • τα χαμόγελα είναι πιο ελκυστικά από το μακιγιάζ; Έρευνα που διεξήχθη ανακάλυψε ότι το 69% των ανθρώπων βρίσκουν τις γυναίκες πιο ελκυστικές όταν χαμογελούν παρά όταν φορούν μακιγιάζ.
  • υπάρχουν 19 διαφορετικοί τύποι χαμόγελων; Ο ερευνητής του UC- SAN FRANCISCO εντόπισε 19 τύπους χαμόγελων και τα έθεσε σε δύο κατηγορίες: ευγενικά «κοινωνικά» χαμόγελα που ασχολούνται με λιγότερους μύες και τα ειλικρινή χαμόγελα που χρησιμοποιούν περισσότερους μύες και στις 2 πλευρές του προσώπου.
  • τα μωρά αρχίζουν να χαμογελούν ως νεογέννητα; Οι περισσότεροι γιατροί πιστεύουν ότι τα πραγματικά χαμόγελα συμβαίνουν όταν τα μωρά είναι ξύπνια σε ηλικία τεσσάρων έως έξι εβδομάδων αλλά τα μωρά χαμογελούν στον ύπνο τους μόλις γεννηθούν.
  • οι γυναίκες χαμογελούν περισσότερο από τους άνδρες;
  • τα χαμόγελα είναι η πιο εύκολα αναγνωρίσιμη έκφραση προσώπου; Οι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν το χαμόγελο κάποιου από 300  μέτρα μακριά.

Μην το παραμελείτε λοιπόν και φροντίστε με καθημερινή στοματική υγιεινή και τακτικούς ελέγχους από τον οδοντίατρο σας να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση!