Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

2 Μύθοι για την Απονεύρωση

Από όλες τις οδοντιατρικές θεραπείες η πλειοψηφία των ασθενών τρέμει την απονεύρωση. Πρόκειται για μια ίσως παρεξηγημένη θεραπεία που σε αυτό το άρθρο θα απομυθοποιήσουμε.

2 ΜΥΘΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ

  1. Η απονεύρωση είναι επώδυνη

Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται απονεύρωση είναι διότι έχει προσβληθεί ο πολφός του δοντιού από βακτήρια. Ο οξύς πόνος που αισθάνονται πριν την θεραπεία προκαλεί τρόμο και αρνητική προδιάθεση απέναντι στον οδοντίατρο. Όμως, η απονεύρωση στοχεύει στην ανακούφιση του πόνου και όχι στην επιδείνωση του. Με την χρήση τοπικής αναισθησίας μπορεί ο οδοντίατρος σας να δουλέψει στο δόντι ανενόχλητος, εξαλείφοντας την φλεγμονή.

  1. Η απονεύρωση απαιτεί πολλά ραντεβού

Μία ακόμη φοβία που απασχολεί αρκετούς ασθενείς σχετικά με την απονεύρωση είναι πως η θεραπεία χρειάζεται αρκετά ραντεβού και δεν διαθέτουν το χρόνο. Η πραγματικότητα είναι πως η θεραπεία διαρκεί ένα μόνο ραντεβού όταν είναι πρωτογενής και δύο ραντεβού όταν πρόκειται για επανάληψη θεραπείας, για να απομακρυνθούν οι παράγοντες που συνεισφέρουν στη βακτηριακή μόλυνση, και να γίνει έμφραξη της ρίζας του δοντιού με θερμοπλαστικό υλικό. Η έμφραξη της μύλης είναι μια ξεχωριστή διαδικασία και δεν θα έπρεπε να υπολογίζεται μαζί με την απονεύρωση.