Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Είναι Ασφαλή τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;

Με την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων, βίδα τιτανίου τοποθετείται χειρουργικά στο οστό της γνάθου για να αντικαταστήσει το χαμένο δόντι – και μετά από μια περίοδο κάποιων μηνών που είναι απαραίτητοι για την οστεο-ενσωμάτωση του εμφυτεύματος -μπορεί να τοποθετηθεί η μόνιμη προσθετική εργασία.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι απολύτως ασφαλή, μάλιστα εδώ και 25 χρόνια κυριαρχούν ως η καλύτερη λειτουργικά και βιολογικά λύση για την αντικατάσταση των δοντιών που χάνονται.

Ο οργανισμός μας αναγνωρίζει οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί απειλή και υποκινεί  μια φλεγμονώδη αντίδραση που του επιτρέπει να αμυνθεί και να απαλλαγεί από την απειλή αυτή. Η ιδιότητα του τιτανίου να ενσωματώνεται στον ανθρώπινο οργανισμό και να μην αποβάλλεται ως ξένο σώμα επιβεβαιώθηκε το 1952. Τότε ο Σουηδός καθηγητής της Ορθοπαιδικής Per-Ingvar Branemark ανακάλυψε την βιολογική και λειτουργική ενσωμάτωσή του στο ανθρώπινο οστό και διαπίστωσε την παραμονή του χωρίς καμία φλεγμονή ή άλλη αντίδραση.

Εφόσον επουλωθούν τα οδοντικά εμφυτεύματα από την αρχική χειρουργική επέμβαση, δεν παρατηρείται φλεγμονώδης διαδικασία στους γειτονικούς ιστούς, πράγμα που εγγυάται την επιτυχή τοποθέτηση τους. Μετά το αρχικό στάδιο της χειρουργικής επέμβασης, το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά όταν το χειρουργείο έχει επιτυχία, μπορείτε να περιμένετε ότι ένα εμφύτευμα θα διαρκέσει όσο ένα φυσικό δόντι.

Η πρόωρη απώλεια των εμφυτευμάτων οφείλεται σε συστηματική νόσο ή σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα στη στοματική κοιλότητα, όπως η κακή σύγκλειση. Οπότε όταν το χειρουργείο έχει εκτελεστεί σωστά και τα εμφυτεύματα έπειτα  συντηρούνται σωστά, τότε είναι απολύτως ασφαλή.