Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Blog

Υπνική Άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μία κατάσταση κατά την οποία οι μυς του φάρυγγα στο πλάι και στο πίσω μέρος του λαιμού χαλαρώνουν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου που η αναπνοή σταματά για μερικά δευτερόλεπτα.

Οδοντίατρος και Γενικότερη Υγεία

Γνωρίζατε πως η κατάσταση της στοματικής κοιλότητας μπορεί να ρίξει φως και σε άλλα προβλήματα της γενικότερης υγείας σας; Ορισμένα προβλήματα όπως η δυσάρεστη αναπνοή και τα ερεθισμένα ούλα μαρτυρούν ασθένειες των ούλων. Όμως άλλα προβλήματα στα δόντια, όπως η διάβρωση σε αυτά μαρτυρούν προβλήματα άσχετα από την στοματική υγεία, όπως διατροφικές διαταραχές.

Οδοντίατρος και Φόβος

Για τους περισσότερους ανθρώπους η επίσκεψη στον οδοντίατρο δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία αλλά είναι διαχειρίσιμη. Για κάποιους άλλους όμως, η σκέψη της επίσκεψης από μόνη της είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρή αντίδραση άγχους η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αποφεύγουν ή να ακυρώνουν οι ασθενείς τα ραντεβού.

Ασθένειες των Ούλων και Υγεία της Καρδιάς

Υπάρχει μια μακροχρόνια σχέση μεταξύ της στοματικής υγείας και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Συγκεκριμένα, η φλεγμονή των ούλων και η περιοδοντίτιδα έχουν αποδειχθεί πως επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς.

Είναι Ασφαλή τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;

Με την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων, βίδα τιτανίου τοποθετείται χειρουργικά στο οστό της γνάθου για να αντικαταστήσει το χαμένο δόντι – και μετά από μια περίοδο κάποιων μηνών που είναι απαραίτητοι για την οστεο-ενσωμάτωση του εμφυτεύματος -μπορεί να τοποθετηθεί η μόνιμη προσθετική εργασία.

Αθλητικός Νάρθηκας

Είναι αρκετά σύνηθες να παρατηρούνται τραυματισμοί στην περιοχή του στόματος στους αθλητές, κυρίως σε όσους ασχολούνται με αθλήματα όπου υπάρχει σωματική επαφή, όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο, το πόλο, η πυγμαχία, και κυρίως  οι πολεμικές τέχνες.

Prepless όψεις πορσελάνης

Σε επιλεγμένα κλινικά περιστατικά είναι εφικτή η βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου χρησιμοποιώντας όψεις πορσελάνης, χωρίς να έχει προηγηθεί τρόχισμα των δοντιών. Αυτές ονομάζονται  prepless όψεις πορσελάνης είναι εκείνες που δεν απαιτούν τρόχισμα του δοντιού στην προετοιμασία του καθότι είναι τόσο λεπτές, όσο ένας φακός επαφής για τα μάτια.

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΥΛΩΝ

Τα ούλα σε φυσιολογικές συνθήκες καλύπτουν τη ρίζα των δοντιών και το οστό της γνάθου που στηρίζει τα δόντια. Με τον όρο υφίζηση ή υποχώρηση ούλων εννοούμε όταν μέρος της ρίζας του δοντιού αρχίζει να γίνεται φανερό στην στοματική κοιλότητα. Η ρίζα του δοντιού καθότι δεν καλύπτεται από το σμάλτο, έχει ένα εμφανώς κιτρινωπό χρώμα […]

Οστεοπόρωση και Οδοντικά Εμφυτεύματα

Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έχουν και αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης οστεοπόρωσης, όπως επίσης οι ανάγκες για αποκατάσταση των δοντιών με εμφυτεύματα  αυξάνονται καθώς μεγαλώνουμε.   Έτσι εδώ ερχόμαστε σε μια σύγκρουση, μπορεί λοιπόν ο ασθενής με οστεοπόρωση να προχωρήσει στην τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων;

Παιδοδοντία

Η ανάγκη πρόληψης ξεκινά από την παιδική ηλικία. Στα πλαίσια της, πραγματοποιείται εξατομικευμένο οδοντιατρικό προληπτικό πρόγραμμα, με εκπαίδευση των παιδιών και ενημέρωση των γονέων στις μεθόδους της στοματικής υγιεινής.

Άνω Γνάθος

Οι επένθετες οδοντοστοιχίες, που στηρίζονται σε εμφυτεύματα, αποτελούν μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση, με πολλά πλεονεκτήματα, απέναντι στα προβλήματα συγκράτησης και σταθερότητας των συμβατικών ολικών οδοντοστοιχιών.