Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Λεύκανση δοντιών

 

Η λεύκανση είναι μια από τις πιο δημοφιλείς οδοντιατρικές διαδικασίες που σχετίζονται με την αισθητική οδοντιατρική, επειδή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση των δοντιών σας.Η λεύκανση των δοντιών φωτίζει τα δόντια και βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων και των αποχρωματισμών. Η λεύκανση είναι μια από τις πιο δημοφιλείς οδοντιατρικές διαδικασίες που σχετίζονται με την αισθητική οδοντιατρική, επειδή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση των δοντιών σας.

Η λεύκανση είναι μια διαδικασία που θα χρειαστεί να την επαναλάβετε από καιρό σε καιρό, εάν θέλετε να διατηρήσετε το φωτεινό σας χαμόγελο.

Το εξωτερικό στρώμα ενός δοντιού ονομάζεται σμάλτο. Το χρώμα των φυσικών δοντιών δημιουργείται από την αντανάκλαση και τη διασπορά του φωτός από το σμάλτο, σε συνδυασμό με το χρώμα της οδοντίνης κάτω από αυτό. Τα γονίδιά σας επηρεάζουν το πάχος και την ομαλότητα του σμάλτου. Το λεπτότερο σμάλτο επιτρέπει την εμφάνιση περισσότερου χρώματος της οδοντίνης.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για κίτρινα ή λεκιασμένα τα δόντια είναι:

  • Κληρονομικότητα
  • Η λήψη φαρμάκων (αντιβιοτική τετρακυκλίνη)
  • Το κάπνισμα
  • Η κατανάλωση καφέ, αναψυκτικών, το τσάι και το κόκκινο κρασί
  • Η ανεπαρκής  φροντίδα των δόντια σας
  • Καθώς και η γήρανση, η οποία καθιστά τα δόντια λιγότερο φωτεινά, το σμάλτο γίνεται λεπτότερο και η οδοντίνη γίνεται πιο σκούρα.

Είναι επίσης πιθανό να υπάρχουν λεκέδες μέσα στο δόντι. Αυτοί ονομάζονται εγγενείς λεκέδες. Για παράδειγμα, εγγενείς λεκέδες μπορεί να προκληθούν από την έκθεση σε υπερβολικό φθόριο ως παιδί ενώ αναπτύσσονται τα δόντια.

λεύκανση

Διαδικασία λεύκανσης

Η λεύκανση γίνεται στο οδοντιατρείο και στο σπίτι. Ο οδοντίατρος θα προβεί σε χρωματοληψία και θα φωτογραφίσει την αρχική κατάσταση. Αυτό το βήμα θα τον βοηθήσει να παρακολουθήσει την πρόοδο της θεραπείας. Ο οδοντίατρος θα εξετάσει επίσης τα δόντια σας και θα σας κάνει ερωτήσεις για να μάθει τι προκάλεσε τη χρώση.

Στη συνέχεια, θα γίνει καθαρισμός των δοντιών σας. Θα αφαιρέσει το φιλμ από βακτήρια, τρόφιμα και άλλες ουσίες που συσσωρεύονται στα δόντια σας και συμβάλλουν στη χρώση.

Μόλις ολοκληρωθεί, αρχίζει η διαδικασία λεύκανσης με την χρήση λίγου λευκαντικού στον εξατομικευμένο νάρθηκα ημέρα (υπεροξείδιο του υδρογόνου για 45 λεπτά) και νύχτα (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου για όλη την νύχτα).

Συνήθως πρέπει να εφαρμόζονται καθημερινά για τρεις εβδομάδες. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες για να αποφύγετε την κατάχρηση και πιθανή βλάβη στα δόντια και το στόμα σας.