Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Ολική Αποκατάσταση Χαμόγελου

Πρόκειται για τον επανασχεδιασμό του μεγέθους και της θέσης των δοντιών με στόχο την ομορφιά και την κομψότητα.

1η Επίσκεψη

Αφού έχει εξασφαλισθεί η στοματική υγεία, ο οδοντίατρος με τη βοήθεια κλινικής ανάλυσης, φωτογραφιών και ακτινογραφιών θα καταγράψει όλες τις απαραίτητες αισθητικές παραμέτρους του στόματος και του προσώπου.

Ο σχεδιασμός της νέας οδοντικής σύνθεσης βασίζεται στην Αισθητική Ανάλυση του προσώπου και το Digital Smile Design . Γι’αυτό χρησιμοποιείται εξοπλισμός υψηλής ανάλυσης- ψηφιακές κάμερες  με macro φακούς και ειδικό λογισμικό.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η λήψη αποτυπωμάτων  για την κατασκευή κέρινου προσομοιώματος του τελικού χαμόγελου πάνω σε εξατομικευμένα εκμαγεία (γύψινα ομοιώματα του στόματος). Τα εκμαγεία αυτά μελέτης αναρτώνται σε αρθρωτήρα, πραγματοποιείται το διαγνωστικό κέρωμα που προαναφέραμε και συλλέγονται οι απαραίτητες πληροφορίες για επιτυχή αποκατάσταση.

Αυτό θα δώσει την δυνατότητα αξιολόγησης του αποτελέσματος πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε επεμβατική διαδικασία. Το ομοίωμα αυτό επίσης θα χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστεί και το mock-up.

 

 

 

 

 

 

 

 

2η Επίσκεψη

Μια εβδομάδα  μετά τη λήψη των αποτυπωμάτων, παραλαμβάνεται το κέρινο ομοίωμα και γίνεται η αξιολόγησή του επιθυμητού τελικού σας χαμόγελου. Εδώ επίσης, εάν κριθεί απαραίτητο, δημιουργούμε χειρουργικά καινούργιο περίγραμμα ούλων βάσει του mock-up.

 

Mock-up

Το mock up είναι μια διαγνωστική τεχνική ιδιαίτερα χρήσιμη στην προσθετική και στην αισθητική οδοντιατρική.

Φανταστείτε το mock up σαν μια μορφή προσομοίωσης που όμως δεν γίνεται στην οθόνη ενός υπολογιστή αλλά στο στόμα σας, πάνω στα δόντια σας, κάτι σαν ένα ψεύτικο χαμόγελο που μπορεί να αποδώσει νέο σχήμα ή μέγεθος στα δόντια σας και χρησιμοποιείται στα αρχικά στάδια του σχεδιασμού ενός καινούργιου χαμόγελου.

 

 

 

 

 

 

 

 

3η Επίσκεψη

Εδώ πραγματοποιείται η παρασκευή των δοντιών και η τοποθέτηση των προσωρινών αποκαταστάσεων που σχηματικά και χρωματικά μοιάζουν με το τελικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, γίνεται λήψη τελικών αποτυπωμάτων και από το ιατρείο φεύγετε φορώντας το καινούργιο σας χαμόγελο.

 

 

 

 

 

 

 

 

4η Επίσκεψη

Μετά από διάστημα 3-4 εβδομάδων τοποθετούνται οι τελικές αποκαταστάσεις από πορσελάνη με τοπική αναισθησία.

Ακολουθούν μικρές επισκέψεις ελέγχου των τελικών αποκαταστάσεων.