Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Quiz για το Φθόριο

φθόριο - ιδιότητεςΤο φθόριο ωφελεί μόνο την οδοντική υγεία των παιδιών. Σωστό ή λάθος;
Λάθος! Έρευνες δείχνουν ότι το φθόριο βοηθά στην πρόληψη των κοιλοτήτων σε παιδιά και ενήλικες. Βοηθά επίσης στην αποκατάσταση των πρώιμων σταδίων της φθοράς των δοντιών και στην ενίσχυση του σμάλτου.

Το φθόριο βρίσκεται μόνο στην οδοντόκρεμα. Σωστό ή λάθος;
Λάθος! Ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, μπορείτε επίσης να βρείτε φθοριούχο τζελ που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι και πολλά άλλα οδοντιατρικά προϊόντα.

Το φθόριο είναι ένα φυσικό μεταλλικό στοιχείο που βρίσκεται στο πόσιμο νερό. Σωστό ή λάθος;
Σωστό! Όταν χρησιμοποιείται στην κατάλληλη ποσότητα βοηθά στην πρόληψη κοιλοτήτων σε παιδιά και ενήλικες, καθιστώντας τα δόντια πιο ανθεκτικά. Το φθόριο είναι παρόν σε όλες τις πηγές νερού, αλλά το επίπεδο ποικίλλει ευρέως. Η φθορίωση του νερού είναι απλά η ρύθμιση του επιπέδου του φυσικού φθορίου μέχρι το επίπεδο που συνιστάται για την πρόληψη της φθοράς των δοντιών.

Τα μικρά παιδιά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο. Σωστό ή λάθος;
Λάθος! Για τα παιδιά ηλικίας έως 3 ετών, μπορείτε να ξεκινήστε να βουρτσίζετε τα δόντια τους μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται στο στόμα, χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα φθορίου σε ποσότητα που δεν υπερβαίνει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών η ποσότητα οδοντόκρεμας φθορίου να μην ξεπερνάει το μέγεθος μπιζελιού. Βουρτσίστε τα δόντια επιμελώς δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδι). Παράλληλα επιτηρήστε το βούρτσισμα των παιδιών για να ελαχιστοποιήσετε την κατάποση της οδοντόκρεμας.