Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Ελάχιστα Επεμβατική Οδοντιατρική

Σκοπός την οδοντιατρικής είναι η διασφάλιση των υγιών φυσικών ιστών, πράγμα που μπορούμε να το επιτύχουμε αποφεύγοντας μεγάλες προσθετικές εργασίες όταν αυτές δεν είναι απαραίτητες.

Tα ένθετα και τα επένθετα είναι δύο είδη αισθητικών οδοντιατρικών αποκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται όπως και τα κοινά σφραγίσματα, προκειμένου να αναπληρωθεί η οδοντική ουσία που έχει καταστραφεί λόγω τερηδόνας ή κατάγματος του δοντιού.

Τοποθετούνται αντί για έμφραξη (σφράγισμα) και θεωρούνται αποκατάσταση επιλογής όταν η βλάβη στο δόντι ή την έμφραξη που θα αντικαταστήσουν, έχει διάμετρο μεγαλύτερη από το ½ της διαμέτρου του δοντιού.

Ένθετα ονομάζονται οι αποκαταστάσεις που αφορούν το χώρο στο κέντρο της μασητικής επιφάνειας, χωρίς δηλαδή να καλύπτουν καμία από τις κορυφές (φύματα) του δοντιού. Αντίστοιχα, επένθετα ονομάζονται οι αποκαταστάσεις που εκτείνονται τουλάχιστον σε μία ή και σε περισσότερες κορυφές του δοντιού. Είναι συνήθως μεγαλύτερα από τα ένθετα και μπορούν να αντικαταστήσουν ακόμη και ολόκληρη τη μασητική επιφάνεια του δοντιού.