Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Ψηφιακό Περιοδοντόγραμμα

H περιοδοντίτιδα είναι μια πολύπλοκη ασθένεια και η θεραπεία κάθε περιστατικού είναι διαφορετική. Ρόλο παίζουν η γενικότερη υγεία του ασθενούς, όπως και εάν έχει επιβλαβείς συνήθειες σαν το κάπνισμα, αλλά και η έκταση, το σχήμα και η κατανομή των περιοδοντικών βλαβών.

Η σωστή διάγνωση αποτελεί το πρώτο βήμα, η φλεγμονή των ούλων, η αιμορραγία και η κινητικότητα πρέπει να εκτιμηθούν. Για την αποτελεσματική θεραπεία της περιοδοντίτιδας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποτυπώσουμε την κατάσταση των ούλων και των περιοδοντικών θυλάκων.

Η ψηφιακή περιοδοντική εξέταση αποτελεί καινοτομία της τεχνολογίας στην διάγνωση της περιοδοντίτιδας και παρακολούθηση της νόσου. Μετρήσεις που γίνονται στον ασθενή με ειδικά εργαλεία μεταφέρονται σε ψηφιακή μορφή στον υπολογιστή, όπου το εξειδικευμένο λογισμικό δημιουργεί αυτόματα μία γραφική απεικόνιση των ευρημάτων.

Οι μετρήσεις που γίνονται στον ίδιο ασθενή σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μπορούν να μελετηθούν και να συγκριθούν, ώστε μια πιθανή υποτροπή να μην περάσει απαρατήρητη.