Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Εφαρμογές Laser

θεραπείες με laserΤα Laser Στην Καθημερινή Οδοντιατρική Πράξη

Τα Laser πρωτοεμφανίστηκαν στην ιατρική την αρχή της δεκαετίας του ’90. Στην οδοντιατρική καθημερινή πράξη, η χρήση τους μας διευκολύνει στην εφαρμογή διαφόρων τεχνικών, χειρουργικών ή θεραπευτικών, οι οποίες με τις κλασικές μεθόδους θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν.

Η λέξη Laser είναι ένα ακρωνύμιο απ’ τα αρχικά των αγγλικών λέξεων:
Light Amplification with Stimulated Emission Of Radiation.

Όπου στα ελληνικά σημαίνει: Ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας.

Ένα Laser είναι μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας που παράγει φως υψηλής ισχύος. Η ενέργεια μεταφέρεται στο στόμα μέσω μιας οπτικής ίνας κι αυτή μας βοηθάει στην θεραπεία των σκληρών και μαλακών ιστών συμπεριλαμβάνοντας τα ούλα, δόντια, κοιλότητες, οστά, άφθες, έρπητες κλπ. Αυτό δεν είναι ραδιενεργό αλλά απλά ενισχυμένο φως.

Τα Laser είναι ασφαλή, ανώδυνα κι είναι μια εναλλακτική λύση στη συμβατική οδοντιατρική. Αυτά απαιτούν ελάχιστη ή καθόλου αναισθησία κι ελαχιστοποιούν την ανάγκη χρήσης τροχού στις περισσότερες περιπτώσεις. Στην οδοντική χειρουργική μπορούμε να κάνουμε έμφραξη χωρίς τροχό, ένεση και πόνο. Επίσης χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας χωρίς πόνο, χειρουργικές επεμβάσεις, ράμματα και μετεγχειρουργικό οίδημα και πόνο μετά το τέλος της θεραπείας.

Σε πολύ προχωρημένες καταστάσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με την κλασική χειρουργική με το ίδιο καλά αποτελέσματα κι εξαιρετική πρόγνωση για τα δόντια. Στην ενδοδοντία μπορούμε να σκοτώσουμε τα μικρόβια τα οποία βρίσκονται μέσα στους ριζικούς σωλήνες. Έτσι αποφεύγουμε τη δημιουργία ακρορριζικών αλλοιώσεων και κυστών. Σε περίπτωση που πρέπει να γίνει ακρορριζεκτομή αυτή μπορεί να γίνει με τη χρήση του Laser.

Τα οδοντιατρικά Laser, έχουν φέρει επανάσταση στο χώρο της αισθητικής οδοντιατρικής και της εμφυτευματολογίας. Μπορούμε να κάνουμε πλαστική χειρουργική επέμβαση στα ούλα για να διορθώσουμε το χαμόγελο χωρίς αναισθησία, πόνο κι αιμορραγία. Επίσης έχει εφαρμογή στην τοποθέτηση και αποκάλυψη των εμφυτευμάτων.

Στην στοματολογία χρησιμοποιείται για την αφαίρεση όγκων και θεραπεία αφθών κι έρπητα. Τέλος μπορούμε να κάνουμε λεύκανση των δοντιών με καταπληκτικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις όπου, τα υπόλοιπα λευκαντικά είναι αναποτελεσματικά όπως σε χρώσεις καφέ, καπνού, κόκκινου κρασιού τσαγιού κλπ. Η διαδικασία της λεύκανσης γίνεται σ’ ένα ραντεβού χωρίς προβλήματα ευαισθησίας των δοντιών μετά.