Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Μεσοθεραπεία

Μετά από μία ολική αποκατάσταση χαμόγελου, η μεσοθεραπεία μπορεί να ακολουθήσει για να ενυδατώσει και να αναζωογονήσει την επιδερμίδα του προσώπου σας, χαρίζοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Η μεσοθεραπεία είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες θεραπείες ενυδάτωσης με πολλαπλά οφέλη σε σώμα και πρόσωπο. Στόχος της  είναι να επαναφέρει  την χαμένη ελαστικότητα και δομή της επιδερμίδας. Με τη βαθειά ενυδάτωση που επιτυγχάνεται, το δέρμα δείχνει αναζωογονημένο και αισθητά πιο απαλό. Η διαδικασία της γήρανσης είναι δυστυχώς ένα φαινόμενο που προσβάλει το δέρμα μας σαν σύνολο. Μπορούμε να εφαρμόσουμε την αντιγηραντική ασπίδα που προσφέρει η μεσοθεραπεία και σε άλλα σημεία του σώματος όπως το ντεκολτέ, τον  λαιμό και τα χέρια.

 

Διαδικασία

Η διαδικασία εξαρτάται από το προιόν που επιλέγουμε για έγχυση. Μπορούμε να προχωρήσουμε σε θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, το οποίο εαν το επιθυμείτε μπορεί να περιέχει και διάφορες βιταμίνες για θρέψη της επιδερμίδας σας, ή να επιλέξουμε το γνωστό ως Vampire Lift, το οποίο είναι μεσοθεραπεία  χρησιμοποιώντας παράγοντες από το αίμα μας.

Η  μεσοθεραπεία με τους παράγοντες του αίματος μας αποτελείται από τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι η αιμοληψία και κατόπιν αυτή η μικρή ποσότητα αίματος φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Το πλάσμα είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια τα οποία μέσω μιας διαδικασίας ενεργοποίησης τους απελευθερώνουν μια πληθώρα αυξητικών παραγόντων που προκαλούν, αφού εγχυθούν στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, ανάπλαση.

Το ενέσιμο πλούσιο σε αιμοπετάλια ινώδες ή το (i-PRF) είναι μια μοναδική τεχνική αναζωογόνησης που χρησιμοποιεί το πλάσμα αίματος του ασθενούς, εμπλουτισμένο με:

 

  • αιμοπετάλια (πηγή θεραπευτικών πρωτεϊνών και αυξητικών παραγόντων)
  • ινώδες (πηγή επούλωσης τραυμάτων και αναγέννηση τραύματος)
  • βλαστοκύτταρα (οι αγωγοί των μορίων θεραπείας και αναγέννησης του οργανισμού μας)

 

Αυτό το προϊόν εγχύεται, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της επιταχυνόμενης επούλωσης και αναγέννησης. Ως αποτέλεσμα, οι ισχυρές αναγεννητικές ιδιότητες του σώματος είναι συγκεντρωμένες και επικεντρώνονται στο σημείο που επιθυμούμε.

Το iPRF εντείνει τη λειτουργία και την αναπαραγωγή των κυττάρων, έχοντας ένα σταδιακό αποτέλεσμα.

 

Τα αποτελέσματα του i-PRF είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά όταν ενσωματώνονται σε ένα πρόγραμμα θεραπείας με  υαλουρονικό οξύ, θεραπείες χαλάρωσης ρυτίδων και άλλες δερματικές θεραπείες.  Η κλινική θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναζωογόνηση του δέρματος και των μαλλιών, καθώς και για την αντιμετώπιση προβληματικών σημείων μελάσματος και ακμής.

 

Μία από τις νεότερες εφαρμογές του i-PRF είναι για τη θεραπεία της τριχόπτωσης. Χρησιμοποιείται για την αντιστροφή της απώλειας τρίχας σε άνδρες και γυναίκες, ως μέρος μιας θεραπείας πολλαπλών σταδίων του τριχωτού της κεφαλής που γίνεται με τοπική αναισθησία. Φαίνεται να «επαναφέρει» τα θυλάκια της τρίχας και να μειώνει την επίδραση της DHT (διυδροτεστοστερόνης) σε εκείνους με Ανδρογενετική Αλωπεκία (πρότυπο τριχόπτωσης) .

 

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι αρκετά πιο απλή καθότι δεν συμπεριλαμβάνει διαδικασίες αιμοληψίας και φυγοκέντρησης.

 

Αποτελέσματα της θεραπείας

– Ενυδάτωση μεγάλης διάρκειας και αναζωογόνηση του δέρματος
-Προλαμβάνει και λειαίνει τις ρυτίδες
-Αυξάνει την σφρηγιλότητα και την  λάμψη του δέρματος
-Ανάπλαση του δέρματος στην περιοχή του ντεκολτέ και των χεριών
-Μειώνει ουλές ακμής, κυτταρίτιδας και ραγάδες
-Χρησιμοποιείται ακόμη και σε προβλήματα αλωπεκίας και τριχόπτωσης

Πλεονεκτήματα της μεθόδου

-Είναι ασφαλές καθώς χρησιμοποιούνται συστατικά του αίματός σας
-Είναι μη τοξικό και υποαλλεργικό
-Εφαρμόζεται στο ιατρείο και δεν απαιτείται  χρόνος αποθεραπείας