Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Ψηφιακή Εκτύπωση

Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) είναι μια μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Στη τρισδιάστατη εκτύπωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικού, κυρίως κεραμικά και πολυμερή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mε την βοήθεια της τρισδιάστατης εκτύπωσης μπορούμε να προχωρήσουμε στην άμεση εκτύπωση χειρουργικού νάρθηκα για την υπολογιστικά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων.  Το εξειδικευμένο λογισμικό είναι ασύρματα συνδεδεμένο με τον εκτυπωτή και λαμβάνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες που έχει δώσει ο οδοντίατρος, γλυτώνοντας έτσι αρκετό χρόνο και αυξάνοντας την ακρίβεια της χειρουργικής διαδικασίας στο έπακρον.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορούμε επίσης να προχωρήσουμε και σε εκτύπωση μεταβατικών εργασιών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προστασία του δοντιού έπειτα από τον τροχισμό του. Η μεταβατική εργασία (γέφυρα ή θήκη) αφού σχεδιαστεί ψηφιακά σε εξειδικευμένο λογισμικό επάνω στο ψηφιακό αποτύπωμα του ασθενούς, είναι έτοιμη για τρισδιάστατη εκτύπωση και προσωρινή συγκόλληση.

 

 

 

 

 

 

 

Επιπλέον, μπορούμε να εκτυπώσουμε χειρουργικούς νάρθηκες ανατολής μύλης. Πρόκειται για μια χειρουργική διαδικασία ουλοπλαστικής κατά την οποία, έχοντας πάντα το νάρθηκα ως οδηγό, σχηματίζουμε τα ούλα γύρω από την μύλη κάθε δοντιού, βελτιώνοντας έτσι το αισθητικό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, μπορούμε να εκτυπώσουμε και τα εκμαγεία του ασθενούς για να εργαστούμε επάνω σε αυτά, για να υποδείξουμε κάτι στον ασθενή σε αναλογική μορφή ή για να επιβεβαιώσουμε την σταθερότητα ενός εκτυπωμένου νάρθηκα ή την ακρίβεια κατασκευής μιας προσθετικής εργασίας free model.