Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Γιατί είναι τόσο Συχνή η Έλλειψη Βιταμίνης D

Παρότι ζούμε σε μια χώρα που μπορούμε να απολαμβάνουμε τον ήλιο σχεδόν 12 μήνες κάθε χρόνο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν διαγνωστεί με έλλειψη της βιταμίνης D.

Η βιταμίνη D είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος υγείας για όλες τις ηλικίες.

Κατέχει σημαντικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη των οστών και την προαγωγή της υγείας του σκελετού. Η βασική λειτουργία της συνίσταται στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Γι’ αυτό η έλλειψη της συνδέεται με την οστεοπόρωση.

Ας δούμε λεπτομερώς όλες τις πηγές της βιταμίνης D αλλά και τι μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας η έλλειψη της.

 

Πηγές Βιταμίνης D

Αρκετά συχνά συναντούμε την έλλειψη της σε όσους ακολουθούν μια αυστηρά vegan διατροφή, διότι την βιταμίνη D την βρίσκουμε σε ζωικές τροφές και ζωικά προϊόντα, όπως ψάρι, αυγά, βοδινό συκώτι κ.α.

Ο ήλιος αποτελεί κύρια πηγή Βιταμίνης D, παρότι η έκθεση σε αυτόν θα πρέπει να είναι προστατευμένη, δεν θα πρέπει να λείπει από την καθημερινότητα σας. O οργανισμός προσλαμβάνει τη βιταμίνη D κυρίως μέσω της σύνθεσής της στο δέρμα μας με την επίδραση της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας. Ο χρόνος έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία που απαιτείται για τη σύνθεση των απαραίτητων ποσοτήτων βιταμίνης D εξαρτάται από την ηλικία, το χρώμα του δέρματος και από τα υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στον καλό μεταβολισμό των οστών και στη πορεία της οστεο-ενσωμάτωσης των εμφυτευμάτων.

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης αυτής δημιουργεί οστά μαλακά και πορώδη, δυσχεραίνει την επούλωση και αυξάνει τις πιθανότητες αποτυχίας στις επεμβάσεις αυτές και όχι μόνο. Άρα η επαρκή της πρόσληψης είναι καταλυτικής σημασίας.

Για αυτό στο Oral Aesthetics Athens σας ζητούμε να κάνετε συγκεκριμένες εξετάσεις πριν προχωρήσουμε στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων, μια από αυτές τις εξετάσεις αφορά την Βιταμίνη D και τα επίπεδα της στον οργανισμό σας. Ίσως κριθεί απαραίτητο να χορηγηθούν συμπληρώματα πριν ξεκινήσουμε την θεραπεία.