Λ. Βουλιαγμένης 224 Αγ. Δημήτριος

210 9739944

Θεραπεία Περιοδοντίτιδας

1) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μόλις διαγνωστεί ότι πάσχετε από περιοδοντίτιδα η ομάδα μας θα σας κατατοπίσει για τα στάδια θεραπείας και για όλο το φάσμα των πληροφοριών που χρειάζεται να έχετε για την περιοδοντική νόσο.

2) ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Η ομάδα μας σας ενημερώνει και επεξηγεί εξατομικευμένα με λεπτομέρειες ανάλογα με τις ανάγκες σας για τον αποτελεσματικότερο τρόπο στοματικής υγιεινής.

 

3) ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ανώδυνα και μετά από τοπική αναισθησία γίνεται η απομάκρυνση της υποουλικής πέτρας και των σε αυτή φιλοξενουμένων μικροβίων με την χρήση υπερήχων και ξέστρων.

4) ΧΡΗΣΗ LAZER
Η χρήση του lazer γίνεται αμέσως μετά την συντηρητική θεραπεία. Ο τύπος του lazer που χρησιμοποιούμε αλλά και οι απαιτούμενες ρυθμίσεις επιλέγονται κατά περίπτωση. Το ιατρείο διαθέτει και ΚΤΡ διοδικό για μαλακούς ιστούς και KAVO erbium YAG για σκληρούς και μαλακούς ιστούς. Συνεπώς καλύπτονται όλες οι εφαρμογές τους.

5) ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Στην εξαιρετική περίπτωση που οι περιοδοντικοί θύλακες δεν μπορούν να εξαλειφθούν με την συντηρητική θεραπεία γίνεται χειρουργική διόρθωση των βλαβών που έχει δημιουργήσει στους ιστούς η περιοδοντική νόσος με την ανάλογη χειρουργική τεχνική.

6) ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
Μετά το πέρας της θεραπείας ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθεί πιστά την συχνότητα των επισκέψεων έλεγχου, των θεραπειών συντήρησης καθώς και της οδηγίες υγιεινής που του έχουμε συστήσει διότι η περιοδοντική νόσος λόγω της μικροβιακής αιτιολογίας της έχει υψηλά ποσοστά υποτροπής. Ο βαθμός διατήρησης του αποτελέσματος εξαρτάται κάθε φορά από την γενική υγεία του ασθενούς π.χ. ζαχαρώδης διαβήτης και τις συνήθειες του π.χ. κάπνισμα, καθώς και το πόσο ακολουθεί τις οδηγίες μας.[/vc_column]

Αφήστε μια απάντηση